Om Norwester

Sveriges nya märke inom outdoorkläder

Norwester är ett svenskt varumärke inom outdoorkläder, skapat av två barndomsvänner som gillar att vistas i naturen. Vi startade 2016, och tycker vi fått fram en bra kollektion hittills, men vi har stora planer. Hoppas att ni vill fortsätta vara med på vår resa. Vi älskar våra kläder, och vår vision är att du också ska göra det! Norwester är det naturliga valet när du t.ex. ska på skogspromenad, fiska, paddla eller plocka bär.

Varför finns Norwester?

Vi tyckte det saknades något på marknaden – Prisvärda, funktionella och bekväma kläder att bära på fritiden.
Vi har länge haft en vision om att man måste kunna sälja kläder med bra funktion av de bästa materialen, till ett betydligt lägre pris än etablerade märken. Efter otaliga besök på mässor och fabriker föddes vårt varumärke Norwester. Med hjälp av duktiga designers tar vi fram kläder vi själva gillar, och säljer dem enbart i vår egen e-handel, Det är inga mellanhänder mellan fabriken och vårt lager, vilket resulterar i riktigt överkomliga priser för riktigt bra kvalitet!

Vi vill utmana gamla etablerade outdoormärken i fritidsbranschen, som vi tycker är för dyra. Vi vet att det går att tillverka snygga och bekväma outdoorkläder med bra funktion i de bästa materialen till ett överkomligt pris. Vi är lyhörda och scannar ständigt marknaden efter nya, innovativa garner och textiler i jakten på bra material. Målet är att ligga i framkant med funktionen i våra plagg, och vi har en nära dialog med våra fabriker i Europa.

Vi vill att du som kund ska vara mer nöjd med våra plagg än med etablerade, dyra märken, och feedback från våra kunder är mycket viktigt för oss. Du ska känna att du gjort ett bra köp. Att du fått ett bekvämt plagg som håller länge, till ett bra pris.

Innan vi är nöjda testar vi mängder av prover, och alla plagg vi väljer att lansera finns en tanke bakom.

Våra produkter

Våra kläder riktar sig till en bred målgrupp. Egentligen till alla som gillar att vara utomhus, men för att nämna några exempel passar kläderna utmärkt för t.ex. bärplockning, promenad med hunden, båtturer, jakt och fiske. Ett plagg från Norwester är menat att användas vid de flesta aktiviteter utomhus, oavsett årstid.

Något som är viktigt för oss är att varje plagg fyller en funktion. Vi använder oss av naturens eget funktionsmaterial merinoull i alla plagg.

Miljö och Etik

Alla våra plagg tillverkas i Europa, vilket leder till mindre utsläpp än om vi valt att tillverka på andra sidan jorden. Det är lite dyrare, men miljön gynnas och vi har betydligt lättare att kontrollera tillverkningsprocessen. Vi följer alla direktiv i EU gällande hållbarhet, miljö och etik. För att säkerställa kvalitet använder vi oss av fabriker där flera stora etablerade outdoormärken tillverkar sina kläder.