Om Norwester

Sveriges nya märke inom outdoorkläder

Norwester är ett varumärke inom fritidskläder. Företaget drivs tillsammans med Johan och Anna Olsson som både har vunnit flertalet mästerskapsmedaljer inom längdskidåkning.

Vår vision är att sälja funktionella och snygga kläder där merinoull är huvudmaterialet. Vi anser merinoull är naturens egna funktionsmaterial och det har flertalet positiva egenskaper som att den värmer när det är kallt och kyler när det är varmt.

Varför finns Norwester?

Vi inom Norwester har en gemensam syn att vi älskar naturen. Kan vara allt från en promenad, grillning eller skidåkning. Vi som driver Norwester har bakgrund som före detta elitskidåkare till glada motionärer. Johan och Anna Olsson som har flertalet mästerskapasmedaljer är delägare och ansvarar för att vi få fram de bästa produkterna. Vi gemensamt har en facination över ullens fantastiska egenskaper och alla våra produkter innehåller merionull.

Tillsammans med Johan och Anna samt duktiga designers tar vi fram kläder vi själva gillar, och säljer dem enbart i vår egen e-handel. Det är inga mellanhänder mellan fabriken och vårt lager, vilket resulterar i riktigt överkomliga priser för riktigt bra kvalitet!

Vi vill utmana gamla etablerade outdoormärken i fritidsbranschen. Vi vet att det går att tillverka snygga och bekväma outdoorkläder med bra funktion i de bästa materialen till ett överkomligt pris. Målet är att ligga i framkant med funktionen i våra plagg, och vi har en nära dialog med våra fabriker i Sverige och baltikum

Vi vill att du som kund ska vara mer nöjd med våra plagg än med etablerade, dyra märken, och feedback från våra kunder är mycket viktigt för oss. Du ska känna att du gjort ett bra köp. Att du fått ett bekvämt plagg som håller länge, till ett bra pris.

Innan vi är nöjda testar vi mängder av prover, och alla plagg vi väljer att lansera finns en tanke bakom.

Våra produkter

Våra kläder riktar sig till en bred målgrupp. Egentligen till alla som gillar att vara utomhus, men för att nämna några exempel passar kläderna utmärkt för t.ex. skidåkning, promenad med hunden, båtturer, jakt och fiske. Ett plagg från Norwester är menat att användas vid de flesta aktiviteter utomhus, oavsett årstid.

Något som är viktigt för oss är att varje plagg fyller en funktion. Vi använder oss av naturens eget funktionsmaterial merinoull i alla plagg.

Miljö och Etik

Alla våra plagg tillverkas i Europa, vilket leder till mindre utsläpp än om vi valt att tillverka på andra sidan jorden. Det är lite dyrare, men miljön gynnas och vi har betydligt lättare att kontrollera tillverkningsprocessen. Vi följer alla direktiv i EU gällande hållbarhet, miljö och etik. För att säkerställa kvalitet använder vi oss av fabriker där flera stora etablerade outdoormärken tillverkar sina kläder.