Materialguide

Merinoull

100% extra fin merinoull som har mycket fina, mjuka fibrer och passar utmärkt i plagg som bärs närmast huden utan att det kliar. I våra tröjor använder vi oss av en speciell stickningsteknik med fyrvägsstretch som gör plaggen oerhört sköna att bära.

Fördelar med ull:

Håller dig varm när det är kallt, svalkar när det är varmt

Det är naturens mest funktionella material. Ullen att hålla dig varm genom att binda luft inuti sina fibrer. Den är temperaturreglerande, det är därför som det både kan hålla dig behagligt sval på sommaren och varm och skön på vintern.

Transporterar bort fukt

Ull transporterar bort den fukt som bildas när du är aktiv, samtidigt har det en naturlig motståndskraft mot dålig lukt. Du kan vara ute och svettas en hel dag utan att dina ullkläder luktar illa.

Värmer även när det är blött

Ull har en förmåga att absorbera fukt utan att upplevas som våt. På så sätt kan ull hålla dig varm trots att den är våt.

Självrenande

Ull har självrensade egenskaper och är enkel att hålla ren. Ullplagg behöver inte tvättas ofta, men kan med fördel vädras efter användning.

Miljövänligt

Ull är 100 % förnybart och naturligt, därför är det ett utav våra mest hållbara material.

Håller formen

Ull är elastisk, tappar inte formen och skrynklar sig minimalt. Om ett plagg krymper kan det många gånger sträckas tillbaka.

Merinoull-mix

Garn av 50% Merinoull och 50% Dralon – En bra kombination: Mjukt och starkt, snyggt och långvarigt. Ullens naturliga fukttransporterande egenskaper tillsammans med styrkan i Dralon ger ett mycket hållbart plagg. Dralon är en syntetisk fiber från det tyska företaget Dralon GmbH, världsledande inom området för akrylfibrer för stickat och inredningstyg.

Windproof-foder

Alla våra Windproof-plagg har stretchfoder med membran. Skyddar mot vind, och andas.

Material: 100% Polyester
Vindtest: EN ISO 9237 L = 0 mm/s
Andasegenskaper: JIS L 1099 8.000 gr/m2 24 h
Vattenpelare: EN 20 811 = 8000 m mm