Kan man utveckla funktionella och hållbara friluftskläder och träningskläder i naturnära Småland?

Det var en fråga som vi hade funderat mycket på tills vi träffade elitskidåkarna Anna och Johan Olsson. Pusslet föll på plats när vi förstod vi att vi hade en gemensam målbild – att tillsammans skapa produkter av högsta kvalitet, att hålla produktionen i Sverige och i Baltikum för att minska transporterna. Så tillsammans skapade vi ett varumärke som kan minska vårt ekologiska fotavtryck genom att hålla en så hög kvalitet som möjligt på våra produkter, och genom att välja ekologiska material.

Det är vi som är Norwester.

Roger Lindberg

Delägare. Affärsutvecklare

Affärsutvecklare och grundare av Norwester. Har alltid nya ideer på gång. Entreprenör som har flera verksamheter igång, driver även idag e-handel inom fiske. Delar ett stort intresse med friluftsliv med övriga i Norwester

Viktor Josefsson

Delägare. VD.

VD och grundare av Norwester. Stort intresse för träning, friluftsliv och brinner för att få fram kläder som passar för dessa ändamål. Tycker de flesta idrotter är roliga, men nu blir det mest längdskidor, löpning och tennis. Finner även stor avkoppling att ta en tripp med sin båt.

Anna Olsson

Delägare. Produktutvecklare. F.d. Längdskidåkare på elitnivå

Har en känsla för detaljer och många idéer på nya produkter. Har vunnit ett flertal mästerskapsmedaljer i längdskidåkning. Gift med Johan Olsson och bor i Sundsvall

Johan Olsson

Delägare. Produktutvecklare. F.d. Längdskidåkare på elitnivå

Johan är av Sveriges genom tiderna bästa längdskidåkare, med flera internationella guldmedaljer på meritlistan. Idag är han även expertkommentator för längdskidåkning på TV6. 

Design av elitidrottare

 Våra kläder utvecklas tillsammans med skidlegenderna Johan Olsson och Anna Olsson Som elitidrottare har de vunnit flera mästerskapsmedaljer i längdskidåkning och de vet att det är i detaljerna som allt avgörs. En söm på fel ställe kan vara förödande i det långa loppet. Så med noggrannhet och med fokus på detaljerna kan de nu sätta sin egen prägel på träningskläderna som de själva sliter på nästan dagligen.

Ett hållbart alternativ

Vi på Norwester älskar naturen. Vi väljer att tänka hållbart och produkter med hög kvalitet gör vi kan använda våra plagg längre. Vi gör det för att i småländska Öggestorp ligger naturen utanför fönstret, och vad skulle vi göra utan den? Våra kläder är utvecklade med tidlös design och gjorda för att användas år efter år.

Vårt hållbarhetsarbete