Strumpor

Välj rätt strumpor – Vilka strumpor ska man välja till olika aktiviteter?

Att välja strumpor för olika aktiviteter kan vara en djungel för många. Med vår strumpguide vill vi reda ut begreppen och göra det enkelt för dig att välja rätt socka för rätt ändamål.

Strumpor för utomhusaktiviteter

Klä fötterna på samma sätt som du klär övriga kroppen vid utomhusaktiviteter – lager-på-lager. Oavsett om det är vandring,  jakt, fiske, bärplockning eller hundträning rekommenderar vi skalprincipen med dubbla strumpor.

Den tunnare strumpan närmast huden transporterar vidare fukten till den tjockare strumpan, så att foten hålls så torr som möjligt. Med dubbla strumpor kan foten lätt glida inuti kängan vilket minskar risken för skavsår och blåsor. Börja med en tunn linersocka närmast foten, sen en lite tjockare socka som mellanlager och yttersta lagret är din känga, stövel eller sko.

Lager 1 – Linerstrumpa

Dubbla strumpor gör att friktionen sker mellan strumporna och inte mellan strumpan och din hud. Den tunna sockan närmast foten kallas för linerstrumpa eller linersocka, och har samma funktion som ett underställ. Den är tillverkad av mjuk och go merinoull, vilket gör att den transporterar bort fukt och värmer även om den blir fuktig.

Förutom att vara förstalager passar Liner även mycket bra att använda som vardagsstrumpa.

Här hittar du linerstrumpa:  Elora Liner sock

Lager 2 – T.ex. vandringsstrumpa eller jaktstrumpa

Den yttre sockan kan vara en tjockare och lite varmare socka, med  frottéförstärkning för maximal hållbarhet, isolering och dämpning.

Här hittar du vandringsstrumpa: Castor Walking sock
Här hittar du jaktstrumpa: Aklavik Warm sock

Strumpor för vardag och jobb

Det är inte bara när man är aktiv det är bra med funktionella strumpor. Fötterna blir lätt kallsvettiga när man växlar mellan inomhus och utomhus i kyla, och de får ofta utstå långa dagar i täta och tillslutna skor. Vill man känna sig torr och behaglig om foten även på jobbet så ska man köpa våra vardagsstrumpor. Vardagssockar ska vara sköna och komfortabla hela dagen. De ska vara slitstarka och stå emot dålig lukt. För att göra det enkelt att välja har vi satsat på en svalare och en varmare modell av funktionella vardagsstrumpor.

Varmare vardagsstrumpa – Toledo Everyday merino sock

Härligt varm och skön socka av merinoull med ribbstickat skaft och ullfrotté i foten. Lite tjockare funktionella vardagsstrumpor för både dam och herr, som värmer skönt när det är lite kallare.

Svalare vardagsstrumpa – Elora Liner sock

Tunn strumpa som är perfekt till vardags om man vill ha en lite svalare strumpa. De är tillverkade av värmereglerande och ventilerande merinoull som ger underbar komfort. Passar både dam och herr.

Raggsockor

Raggsockor är sköna att dra på sig när det är kallt. Men funktionen i dem är inte alltid den bästa. Vi har ett modernt alternativ till raggsocka Aklavik Warm sock

Ta en titt på vårt utbud av strumpor