Kan man utveckla funktionella och hållbara friluftskläder och träningskläder i naturnära Småland? Det var en fråga som vi hade funderat mycket på tills vi träffade elitskidåkarna Anna och Johan Olsson. Pusslet föll på plats när vi förstod vi att vi hade en gemensam målbild – att tillsammans skapa produkter av högsta kvalitet,  att hålla produktionen i Sverige och i Baltikum för att minska transporterna. Så tillsammans skapade vi ett varumärke som kan minska vårt ekologiska fotavtryck genom att hålla en så hög kvalitet som möjligt på våra produkter, och genom att välja ekologiska material.

Tillsammans är vi Norwester.

Elitidrottarna Johan och Anna Olsson designar våra kläder

johan och anna olsson delägare i Norwester- träningskläder i merinoull

Vi utvecklar alla våra fritidskläder och träningskläder från vårt lager i Småländska Öggestorp. Vi gör det tillsammans med Johan Olsson och Anna Olsson – ni vet OS-guldmedaljörerna!

Som elitidrottare har de vunnit flera mästerskapsmedaljer i längdskidåkning och de vet att det är i detaljerna som allt avgörs. En söm på fel ställe kan vara förödande i det långa loppet. Så med noggrannhet och med fokus på detaljerna kan de nu sätta sin egen prägel på träningskläderna som de själva sliter på nästan dagligen.

Det är vi som är Norwester, Johan och Anna och så några envisa smålänningar.

Merinoull är världens bästa funktionsmaterial

Merinoull är världens bästa funktionsmaterial i våra ögon, ett material som härstammar från naturen. Med fantastiska isoleringsegenskaper värmer materialet i kyla, ja till och med när det blivit fuktigt. Merinoull är en mästare på att transportera bort fukt från kroppen när du svettas och på så sätt känns materialet svalt även när det är varmt.

Vi producerar alla våra plagg med certifierad merinoull som huvudmaterial, vi har fokus på hållbarhet, smart design och vår kärlek till naturen

Friluftskläder och träningskläder ska hålla länge

Vi producerar alla våra plagg med certifierad merinoull som huvudmaterial, vi har fokus på hållbarhet, smart design och vår kärlek till naturen. Fritidskläder och träningskläder ska hålla länge och Norwester tillverkar kläder som skall användas och att användas igen. Underställ, strumpor, träningströjor och varma härliga friluftströjor är bara några av våra älskade plagg.

Certifierad Merinoull

Vi är extra stolta över vår merinoull som är mulesingfri. Merparten av våra leverantörer är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och G.O.T.S märkta, G.O.T.S är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Dessutom OEKO-TEX ® standard 100 certifierade vilken säkerställer att de färdiga produkterna är fria från ohälsosamma kemikalier.

Norwester ett hållbart alternativ

Vi på Norwester älskar naturen. Vi väljer att tänka hållbart och produkter med hög kvalitet gör vi kan använda våra plagg längre. Vi gör det för att i småländska Öggestorp ligger naturen utanför fönstret, och vad skulle vi göra utan den? Våra kläder är utvecklade med tidlös design och gjorda för att användas år efter år. Vi är måhända ett litet företag men vi har ett stort hjärta och vi vill ta vårt ansvar för vår miljö.

Välkommen att bli en del av Norwesterfamiljen

Merinoull värmer