Fördelar med ull

Ull är ett fantastiskt material. Det brukar kallas för naturens egna funktionsmaterial, visst låter det bra. Bara en sådan sak som att det värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Det finns även olika typer av ull och en av de bästa och mest funktionella är merinoullen. Den gör sig väldigt bra i fritidskläder.

Vad är det det som gör ullen så bra?

– Håller dig varm när det är kallt och svalkar när det är varmt
Det är naturens mest funktionella material. Ullen håller dig varm genom att binda luft inuti sina fibrer. Den är temperaturreglerande, det är därför som det både kan hålla dig behagligt sval på sommaren och varm och skön på vintern.

– Transporterar bort fukt
Ull transporterar bort den fukt som bildas när du är aktiv, samtidigt har den en naturlig motståndskraft mot dålig lukt. Du kan vara ute och svettas en hel dag utan att dina ullkläder luktar illa.

– Värmer även när det är blött
Ull har en förmåga att absorbera fukt utan att upplevas som våt. På så sätt kan ull hålla dig varm trots att den är våt.

– Självrenande
Ull har självrensade egenskaper och är enkel att hålla ren. Ullplagg behöver inte tvättas ofta, men kan med fördel vädras efter användning.

– Miljövänligt
Ull är 100 % förnybart och naturligt, därför är det ett utav våra mest hållbara material

– Håller formen
Ull är elastisk, tappar inte formen och skrynklar sig minimalt. Om ett plagg krymper kan det många gånger sträckas tillbaka.

Lämna ett svar