Test trailstrumpor – Se vår strumpa i Runner´s World

Artikel i Runner´s World Januari-21

NORWESTER MERINO TRAIL SOCK

159 kronor (+ frakt)

Bakom det svenska företaget Norwester står längdskidåkarna Johan och Anna Olsson. Af­färsidén är att ta fram egendesignade fritids- och träningskläder i framför allt merinoull, som de säljer direkt till kund via sin webb­butik (norwester.se). Vi fick tillfälle att testa den nya merinostrumpan Trail Sock, som är framtagen för till exempel traillöp­ning eller mountainbikecykling.

Trail sock är en relativt tunn, halvhög strumpa tillverkad i ett funktionsmaterial bestående av en blandning av merinoull- och po­lyamidgarn. Enligt tillverkaren är tanken att detta ska ge en slitstark strumpa som tack vare meri­noullen håller värmen även när den blir blöt. Den kan också tvättas i 40 grader, vilket inte alltid är en självklarhet när det gäller merinoplagg. Undertill är strumpan förstärkt på utsatta ställen.

Det tunna materialet gör att strum­pan andas fint och sitter skönt. Pass­formen är tajt utan att trycka, och sömmarna är smart placerade för att inte skava under långa löppass. Det gör Norwester Trail Sock till ett utmärkt val för löpning i nästan alla temperaturer – utom möjligen de allra varmaste eller kal­laste.

Lämna ett svar